Skileraar in Leogang

Skileraar in Leogang

Tessa, de vaste kracht van de Skialm is vanuit Delft met haar Stöckli’s naar Leogang in Oostenrijk vertrokken, om skiles te gaan geven bij SchneeSportSchule Asitz. Ze heeft al jaren training van Hans bij WSB skiteam. Nu gaat ze zelf kinderen leren skiën.

SchneeSportSchule Asitz is een niet al te grote skischool, waar veel aandacht is voor een persoonlijke aanpak, juist doordat men elkaar kent. Er wordt goed geken naar de persoon om te bepalen op welk niveau men les krijgt.

Stöckli SL

Leogang is een onderdeel van Saalbach-Hinterglemm en het gebied is toegankelijk voor iedere skier van elk niveau. Er zijn mooie pistes voor de beginner, maar ook de gevorderde skier kan er goed uit de voeten.

Update uit Leogang

Leogang Skilift

Het werk hier in Oostenrijk is elke dag weer anders en geen dag is hetzelfde. Ik geef eigenlijk altijd les aan kindergroepen. Dit is heel leuk en ook zeker heel gezellig.
De eerste dag dat ik begon met werken hier in Oostenrijk stond ik op kinderland, maar de 2e dag mocht ik al met een paar kinderen de berg op en had ik mijn eigen kindergroep. Sindsdien heb ik kinderen met een steeds iets wat hoger niveau gekregen.
Ik begon met de hele dag in ploeg skiën en nu kunnen de kindergroepen die ik heb al parallel skiën. Een dag skiën met de kinderen begint om 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 3 uur ‘s middags. Tijdens zo’n dag gaan we eerst in de ochtend lekker skiën en proberen we altijd wel wat nieuwe pistes uit en dan gaan wij rond een uurtje of 12 lekker lunchen voor een uurtje en na de lunch skiën we weer verder.

Natuurlijk werk je niet elke dag als skileraar, ik heb zelf één dag in de week dat ik vrij ben, op deze dag ga ik altijd wel zelf lekker skiën. Ik zit in een gebied dat in verbinding staat met een aantal andere gebieden, dus dan kan ik ook lekker een beetje andere nieuwe pistes verkennen.

Natuurlijk is een goed feestje aan het einde van de dag met een paar collega’s ook heel belangrijk. Soms gaan wij naar het café wat naast onze skischool zit. Maar op andere dagen gaan we ook helemaal los in de après-ski. Dit gebeurt natuurlijk niet elke dag maar wel vaak. Ook doen wij na werk vaak nog andere leuke activiteiten met collega’s. Zo ben ik al naar een klim hal geweest en ben ik gaan nacht rodelen.

Skileraar in Leogang - Skileraar in Leogang - Skialm

Een aantal dagen geleden heb ik mijn landes 1 gedaan, dit is een opleiding voor skileraren die na de anwärter komt. Ik heb deze opleiding met zeer veel plezier gedaan en ik heb er echt heel erg van genoten. Tijdens deze opleiding moet je verschillende dingen doen zoals een buckelpiste skiën en lang gecarvde bochten. Toen ik de opleiding deed was het weer niet heel goed dus in plaats van veel techniek op de pistes te oefenen zijn wij van de pistes af gegaan en hebben wij onze off piste skills goed geoefend.

In het begin vond ik het nog wel lastig en viel ik af en toe nog wel een keertje, maar na een paar afdalingen ging het steeds beter en beter.
Het niveau van deze opleiding ligt een stuk hoger dan bij de anwärter en de opleiding is ook meer gefocust op jouw eigen kunnen.